Ποιον συναγερμό να επιλέξω για το σπίτι μου;

Καθημερινά συμβαίνουν πολλές διαρρήξεις και ολοένα και περισσότεροι φοβούνται για την ασφάλεια τους είτε βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους είτε λείπουν σε διακοπές. Αν πλέον και εσείς έχετε αποφασίσει να εγκαταστήσετε έναν συναγερμό για να κοιμάστε ήσυχοι τα βραδιά και για να προσφέρετε σιγουριά και ηρεμία σε εσάς και την οικογένειά σας, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα από την μεγάλη ποικιλία της αγοράς, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

  • Ποια είδη συναγερμών υπάρχουν;

Οι συναγερμοί χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες : τους ενσύρματους και τους ασύρματους συναγερμούς. Οι ενσύρματοι συναγερμοί χρειάζονται καλωδίωση και η εγκατάστασή τους γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς ενώ τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας δεν απαιτούν προϋπάρχουσα καλωδίωση, μπαίνουν σε οποιοδήποτε χώρο και μπορούν να τοποθετηθούν από οποιονδήποτε.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ενσύρματων συναγερμών;

Ένα ενσύρματο σύστημα ασφάλειας διακρίνεται για την αξιοπιστία του και την σιγουριά του. Είναι πολύ καλή επιλογή για έναν χώρο που διαθέτει υπάρχουσα καλωδίωση. Επιπλέον όλοι οι ενσύρματοι συναγερμοί συνδέονται με κέντρα λήψης σημάτων και σας προσφέρουν άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση παραβίασης από το προσωπικό του κέντρου. Με την εγκατάσταση ενός ενσύρματου συστήματος δεν επιβαρύνεστε με τα έξοδα αλλαγής μπαταριών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των ασύρματων ραντάρ και παγίδων.Τέλος η εγκατάσταση και τα υλικά των ενσύρματων συστημάτων κοστίζουν αρκετά πιο ακριβά από αυτά των ασύρματων.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ασύρματων συναγερμών;

Τα ασύρματα πακέτα συναγερμών είναι πολύ οικονομικά και ευέλικτα καθώς μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε χώρο χωρίς να απαιτείται καλωδίωση ή χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσετε σε κάποια καινούργια καλωδίωση η οποία κοστίζει και πολλές φορές δεν εξυπηρετεί απόλυτα τον ήδη διαμορφωμένο χώρο σας. Επίσης οι ασύρματοι συναγερμοί τοποθετούνται πολύ εύκολα και γρήγορα και είναι έτοιμοι για χρήση.Προσφέρουν μια πληθώρα τεχνολογιών και ειδοποιήσεων (ειδοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω σταθερής τηλεφωνικής γραμμής ή μέσω έξυπνης εφαρμογής κινητού). Θα πρέπει όμως να ελέγχετε περίπου ανά χρόνο τις μπαταρίες των ασύρματων ραντάρ ή παγίδων καθώς η ενδεχόμενη εξάντλησή τους θα αφήσει τον χώρο σας εκτεθειμένο.

Όποια και να είναι η επιλογή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ποιοτικά υλικά και καταρτισμένους τεχνικούς με εμπειρία οι οποίοι θα μελετήσουν προσεχτικά το σπίτι σας, το εξοχικό σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο και θα σας καθοδηγήσουν σωστά σε κάθε βήμα προς την θωράκιση του σπιτιού σας, από την επιλογή του συναγερμού και την εγκατάσταση μέχρι την αδιάκοπη και αποτελεσματική λειτουργία τους που θα σας εξασφαλίσει την πολυπόθητη ασφάλεια των αγαπημένων σας αλλά και της υλικής σας περιουσίας.

Μπορείτε να δείτε ενσύρματα συστήματα εδώ και ασύρματα συστήματα εδώ

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *