ασφάλεια

Συμβουλές προστασίας για το νέο σας σπίτι

Όταν μετακομίσετε σε ένα καινούργιο σπίτι, είναι πολλά διαφορετικά πράγματα τα οποία πρέπει να φροντίσετε. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι η ασφάλεια. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ξεκινήστε επιθεωρώντας την αυλή και τη γειτονιά. Τα απεριποίητα σπίτια είναι πόλος έλξης διαρρηκτών. Θα πρέπει να εξετάσετε το αν υπάρχουν δέντρα κοντά στο σπίτι σας που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν κρυψώνες. Το ίδιο ισχύει και για τους θάμνους. Επιπλέον, εξετάστε για το αν υπάρχει πιθανότητα το σπίτι να πλημμυρίσει μετά από κάποια βροχόπτωση. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φώτα στην αυλή σας για καλύτερη ορατότητα τις βραδινές ώρες και αποφυγή πιθανών ανεπιθύμητων επισκέψεων

Εξετάστε για το αν υπάρχουν στο σπίτι σας πιθανά σημεία εισόδου όπου κάποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Είναι σημαντικό οι πόρτες να κλειδώνουν σωστά. Καλό θα είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές και παράλληλα θα πρέπει να δείτε για το αν οι πόρτες είναι φτιαγμένες από κάποιο ανθεκτικό υλικό όπως για παράδειγμα κάποιο μέταλλο.

Είναι ευρέως γνωστό πως οι μεγάλες πόλεις αδειάζουν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και αυτή την πληροφορία την γνωρίζουν πολύ καλά και οι διαρρήκτες. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς να ανησυχούμε για το σπίτι μας θα πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού και κάμερες ασφαλείας.

Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση διάρρηξης είμαστε σίγουροι πως θα ειδοποιηθεί εγκαίρως η αστυνομία ενώ παράλληλα θα αρχίσει να σημαίνει ο συναγερμός ειδοποιώντας τους γείτονες και διώχνοντας μακριά τους διαρρήκτες.

Θα μπορούσαμε όμως να ασφαλίσουμε ακόμα περισσότερο το σπίτι μας, πραγματοποιώντας μια πολύ σημαντική επένδυση : αγορά μιας πόρτας ασφαλείας.

Ακόμα κι αν διαθέτουμε πόρτα κατασκευασμένη από τιτάνιο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στους μεντεσέδες στήριξης της. Αρχικά θα πρέπει οι μεντεσέδες να βρίσκονται αποκλειστικά στο εσωτερικό του σπιτιού μας για να μην είναι προσβάσιμοι (με κατσαβίδια, πένσες και τροχό) εξωτερικά. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε επιπλέον μεντεσέδες στην πόρτα μας, οι οποίοι θα ενισχύσουν την αθροιστική παθητική ασφάλεια της πόρτας μας.

Αντίστοιχα με τους μεντεσέδες, ένα ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας για την ασφάλεια της πόρτας μας είναι η κλειδαριά της. Η κλειδαριά που θα εμπιστευτούμε θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από κάποιο ποιοτικό κράμα μετάλλων και να διαθέτει ενισχυμένο πλαίσιο. Η προσθήκη συρτών ασφαλείας θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια της πόρτας.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας είναι μια πολύ καλή ιδέα αν ανησυχείτε πως κάποιος σας παρακολουθεί. Θα σας βοηθήσει στο να αποκτήσετε ξανά την ψυχική σας ηρεμία και μπορεί να σας προσφέρει αποδείξεις  σε αρχείο  βίντεο αν κάποιος όντως σας παρακολουθεί.

Εάν δεν έχετε ήδη κάποιο σύστημα οικιακού συναγερμού επικοινωνήστε μαζί μας  στο 2105725000  για να σας ενημερώσουμε εντελώς δωρεάν ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή μας για να υπολογίσετε το γρήγορα και εύκολα το κόστος.

interfox.gr

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *